Σιτάρι Σκληρό
Το σκληρό σιτάρι αποτελεί μία από τις κύριες καλλιέργειες της χώρας μας .Καλλιεργείται σε αυτά τα χώματα για πάνω από 3000 χρόνια και αποτέλεσε την σταθερότερη πηγή τροφής αλλά και πλούτου για τους 'Ελληνες στην διάρκεια της μακραίωνης ιστορίας τους.
Στη σύγχρονη εποχή ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής παραγωγής σκληρού σίτου εξάγεται σε χώρες όπως η Ιταλία η Τουρκία και σε χώρες της βόρειας Αφρικής.
Η Ελληνική βιομηχανία καταναλώνει το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής κυρίως για παρασκευή ζυμαρικών καθώς και αλεύρων.
Σε αυτές τις συνθήκες της αγοράς σημαντικό ρόλο παίζει το γενετικό υλικό που ξασφαλίζει σταθερότητα ,προσαρμοστικότητα και ποιότητα.
Η ΓΕΑΝΕΤ Α.Ε από τους πρώτους διέκρινε τις νέες τάσεις τόσο της αγοράς όσο και της κατανάλωσης και επένδυσε τόσο σε μηχανολογικό εξοπλισμό όσο και σε γενετικό υλικό .
Συνεχίζουμε τις προσπαθειές μας και σύντομα θα σας παρουσιάσουμε νέες ποικιλίες σκληρού σίτου που θα εξασφαλίζουν σταθερό εισόδημα στους παραγωγούς και θα δίνουν λύσεις στην βιομηχανία.
Ποικιλία με άριστα ποιοτικά χαρακτηριστικά τα οποία συνδοιάζονται με τις υψηλά σταθερές αποδόσεις του. Προσαμόζεται σε όλο τον Ελλαδικό χώρο καλλιέργειας σκληρού σίτου από τον 'Εβρο ,την Μακεδονία ,την Θεσσαλία, μέχρι και τα Δωδεκάνησα.Θεωρείται από τις κορυφαίες ποικιλίες σκληρού σίτου κυρίως λόγω της σταθεροτητάς της και της πραγματικά υψηλής ποίοτητας. |